september 09, 2006

Usel digital arbetsmiljö på SVT

124 medarbetare på Sveriges Televisions nyhetsredaktion har skrivit ett protestbrev till ledningen mot SVT-redaktionernas centrala arbetsverktyg, datasystemet Meta2, skriver Journalisten

Freddie Ekman, redaktör på Rapport, är bedrövad över det nya systemet. - Meta2 har varit riktigt opålitligt, och jag tycker att det är egendomligt att man inte haft bättre framförhållning. Det handlar om mitt enda stora arbetsinstrument, som används för körschema, personalfiler, arkivering, allt.   
Skälet till att det uppgraderade Meta2-systemet togs i drift i maj var att man behövde ha tillgång till dess funktioner inför valet, och de driftsansvariga har framhållit att systemet fungerade väl under testen. Teknikprotest på SVT, journalisten.se (5 sep 2006)

Redaktionerna på SvT har tidigare drabbats av mycket stora problem med det digitala redigeringssystemet Easy Cut och grafikdatorn Caspar, som infördes i kraftigt buggiga versioner utan att ha testats tillräckligt, med otillräcklig support och dålig utbildning. Under 2004 och 2005 kördes medarbete på stationer runt om i landet i botten av de opålitliga och trilskande systemen.


Posted by jonas at september 9, 2006 07:20 FM | TrackBack
Comments
Post a comment









Remember personal info?